Strona 278 z 281

Co dziś na obiad

: środa, 10 stycznia 2018, 00:12
autor: PawelJeleniaGora
Jak robisz warzywa na parze to jak solisz i ile?. Bo widzisz gotując kalafiora, brokuła czy fasolkę to zawsze wiem ile soli a zastanawia mnie jak z solą gdy robi ktoś na parze.

Co dziś na obiad

: środa, 10 stycznia 2018, 08:58
autor: Paweł
PawelJeleniaGora pisze:QR_BBPOST Jak robisz warzywa na parze to jak solisz i ile?
Solę :) , ale wg babcinych receptur - szczyptę soli . Jak jest więcej warzyw , to co najmniej płaska łyżeczka deserowa. Zawsze można dosolić na talerzu - rzecz gustu smakowego. :ok:
PawelJeleniaGora pisze:QR_BBPOST zawsze wiem ile soli a zastanawia mnie jak z solą gdy robi ktoś na parze
Jak masz opanowaną ilość , to tyle samo i będzie odpowiednio dla Twoich kubków smakowych. ;)

Co dziś na obiad

: środa, 10 stycznia 2018, 15:16
autor: PawelJeleniaGora
No spoko ale gdzie dajesz sól, do wody?

U mnie jest tak na dwa litry wody

brokuł - 2,5 łyżeczki soli +0,5 cukru

kalafior - 3,5

fasola żólta - 3,5 bez cukru

Co dziś na obiad

: środa, 10 stycznia 2018, 18:12
autor: Paweł
PawelJeleniaGora pisze:QR_BBPOST No spoko ale gdzie dajesz sól ...
bezpośrednio na warzywa ;)

Co dziś na obiad

: niedziela, 28 stycznia 2018, 16:26
autor: Bukowy
Dzisiaj na obiad skrzydełka pieczone marynowane w sosie BBQ z suszoną śliwką i zawinięte w plaster boczku. Na deser ciasto bez dodatku cukru z jabłkami, suszonymi śliwkami bananem i orzechami.

Co dziś na obiad

: sobota, 24 marca 2018, 15:33
autor: Henryk
Nareszcie wiosna ! kuchnia mi odmarzła , w końcu mogę zjeść obiad :rotfl:
Na obiad flaczki z boczniaka , wekowany w solance w grudniu 2016 roku , są rewelacyjnie , no po prostu niebo w gębie :mniam: :mniam:
Warto było je przetrzymać cały rok ;)

Co dziś na obiad

: piątek, 27 kwietnia 2018, 17:43
autor: Paweł

Co dziś na obiad

: sobota, 28 kwietnia 2018, 14:45
autor: Henryk
Szybki obiadek , na leniwca ;) boczuś duszony z bluszczykiem kurdybankiem i do tego dzisiaj skoszone gęśnice majowe z cebulką .

Co dziś na obiad

: wtorek, 1 maja 2018, 17:03
autor: Paweł
Flaczki z żagwi łuskowatej :mniam:

Co dziś na obiad

: czwartek, 3 maja 2018, 13:09
autor: Henryk
:witam: :D kolorowy obiadek z drobnołyszczkami , no ! i :beer: bez tego jak bez soli ;)

Co dziś na obiad

: czwartek, 29 listopada 2018, 09:22
autor: Paweł
rosołek z dodatkiem siwek i boczniaków :)

Co dziś na obiad

: sobota, 29 grudnia 2018, 16:03
autor: Henryk
Płomiennice zimowe z warzywami i dwa jaja sadzone dla równowagi ;)



Jak zwykle nie było czasu by skupić się nad jakością fotki , żarcie stygło :hehe:

Co dziś na obiad

: czwartek, 3 stycznia 2019, 17:35
autor: Włóczykij
Lula61 pisze:QR_BBPOST A może coś z kuchni hiszpańskiej:)
https://,,,
A to nie jest link reklamowy?

Co dziś na obiad

: czwartek, 3 stycznia 2019, 21:46
autor: Zenit
Włóczykij pisze:QR_BBPOST A to nie jest link reklamowy?
to był ale już go nie ma... jeszcze raz i szczęśliwej drogo już czas... :)
Dzięki :)

Co dziś na obiad

: piątek, 4 stycznia 2019, 11:22
autor: pantadeo
U mnie dziś na obiad schabowe i kluski ;)