Co dziś na obiad
-
- Gimnazjalista pozyskiwacz
- Posty: 1896
- Rejestracja: wtorek, 22 listopada 2016, 17:20
- Imię: Michał
- Ulubione grzyby: Kanie, Podgrzybki, Maślaki
- Lokalizacja: Łódź
- Pochwalił: 439 razy
- Pochwalony: 694 razy
- Kontakt:
Co dziś na obiad
Jajecznica z łuszczakami. Całkiem niezła, choć mi osobiście bardziej smakują same na masełku Mogę powiedzieć, że trzonki SĄ jadalne
-
- Grzybeczek
- Posty: 96
- Rejestracja: wtorek, 18 kwietnia 2017, 23:40
- Imię: Kasia
- Ulubione grzyby: Rydze, Smardze, Maślaki, Kanie, prawdziwki, kurki
- Lokalizacja: Powiat Nowosolski
- Pochwalił: 24 razy
- Pochwalony: 51 razy
- Kontakt:
Co dziś na obiad
Podziwiamsectroyer pisze:QR_BBPOST Jajecznica z łuszczakami.
U sosik grzybowy z mrożonych grzybów , to ostatnia paczka z tych zebranych w listopadzie. Oczywiście w moim ulubionym połączeniu. Kotlety ziemniaczane z sosikiem.
-
- Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
- Posty: 8093
- Rejestracja: środa, 23 czerwca 2010, 16:07
- Imię: Wojciech
- Ulubione grzyby: Borowiki
- Lokalizacja: Łódź
- Pochwalił: 587 razy
- Pochwalony: 2718 razy
- Kontakt:
Co dziś na obiad
Ciekawa zupka, ekologiczna,kakadu pisze:QR_BBPOST Pierwsza w tym roku zupka z uszaków.Mmmmmmm
-
- Gimnazjalista pozyskiwacz
- Posty: 1921
- Rejestracja: niedziela, 5 czerwca 2016, 18:32
- Imię: Henryk
- Ulubione grzyby: borowik
- Lokalizacja: Zabrze
- Pochwalił: 1585 razy
- Pochwalony: 1778 razy
- Kontakt:
Co dziś na obiad
dzisiaj obiadek na żółto żółciak siarkowy duszony z cebulką i lekko podsmażony , no i obowiązkowo jajecznica
Żółciak z cebulką to jest to ten nieco drewniany smak osłabł i stał się delikatnie słodki dzięki podsmażanej cebuli , tak to ja mogę szamać żółciaka
Żółciak z cebulką to jest to ten nieco drewniany smak osłabł i stał się delikatnie słodki dzięki podsmażanej cebuli , tak to ja mogę szamać żółciaka
-
- Gimnazjalista pozyskiwacz
- Posty: 1921
- Rejestracja: niedziela, 5 czerwca 2016, 18:32
- Imię: Henryk
- Ulubione grzyby: borowik
- Lokalizacja: Zabrze
- Pochwalił: 1585 razy
- Pochwalony: 1778 razy
- Kontakt:
Co dziś na obiad
miało być również na obiad , ale co za dużo , to nie zdrowo flaczki z żółciaka przepis standardowy bez wydziwiania
-
- Założyciel strony oraz forum
- Posty: 73060
- Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
- Imię: Wiesław
- Ulubione grzyby: Smardze...
- Lokalizacja: Kraków
- Pochwalił: 48860 razy
- Pochwalony: 9013 razy
- Kontakt:
Co dziś na obiad
Henryk, jak smakowały te flaczki ?
Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
-
- Gimnazjalista pozyskiwacz
- Posty: 1921
- Rejestracja: niedziela, 5 czerwca 2016, 18:32
- Imię: Henryk
- Ulubione grzyby: borowik
- Lokalizacja: Zabrze
- Pochwalił: 1585 razy
- Pochwalony: 1778 razy
- Kontakt:
Co dziś na obiad
Zenit,
Wiadomo , przyprawy zdominują smak grzyba , ale przy grubszych paseczkach nuta żółciaka się przebija flaczki tak samo smaczne jak z boczniaków
Aaaaaa jeszcze jedno ważne spostrzeżenie , są super jak zupka nieco przestygnie
Wiadomo , przyprawy zdominują smak grzyba , ale przy grubszych paseczkach nuta żółciaka się przebija flaczki tak samo smaczne jak z boczniaków
Aaaaaa jeszcze jedno ważne spostrzeżenie , są super jak zupka nieco przestygnie
-
- Grzyb prosty
- Posty: 166
- Rejestracja: wtorek, 27 sierpnia 2013, 11:52
- Pochwalił: 1 raz
- Pochwalony: 59 razy
Co dziś na obiad
Z wczorajszego, szybkiego wypadu po żagwie wróciłem też ze sporą ilością łuszczaka zmiennego. Wszystkiego nie zjadłem, więc robiąc dziś botwinkę wrzuciłem dwie garście łuszczaka do gotującego się wywaru. Wyszło super, więc każdemu polecam spróbować i dorzucić trochę grzybków do botwiny
-
- Moderator
- Posty: 2310
- Rejestracja: niedziela, 6 kwietnia 2008, 17:36
- Imię: Mirosław
- Ulubione grzyby: opieńka prawdziwek podgrzybek
- Lokalizacja: wodzisław śląski
- Pochwalił: 76 razy
- Pochwalony: 598 razy
Co dziś na obiad
A ja dziś będę miał na obiadek botwinkę z młodymi ziemniaczkami.
Ciekawość to pierwszy stopień do znalezienia grzyba.
-
- Założyciel strony oraz forum
- Posty: 73060
- Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
- Imię: Wiesław
- Ulubione grzyby: Smardze...
- Lokalizacja: Kraków
- Pochwalił: 48860 razy
- Pochwalony: 9013 razy
- Kontakt:
Co dziś na obiad
tyskie rządziWojtas pisze:QR_BBPOST Wczorajszy obiadek
Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.