teżtak myślęNadir pisze:QR_BBPOST To chyba po pijanemu
Czubajka kania - suszenie
-
- Założyciel strony oraz forum
- Posty: 73060
- Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
- Imię: Wiesław
- Ulubione grzyby: Smardze...
- Lokalizacja: Kraków
- Pochwalił: 48860 razy
- Pochwalony: 9013 razy
- Kontakt:
Czubajka kania - suszenie
Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
-
- Gimnazjalista pozyskiwacz
- Posty: 1678
- Rejestracja: sobota, 18 sierpnia 2012, 22:54
- Imię: Sławek
- Ulubione grzyby: wszystkie jadalne
- Lokalizacja: Milicz
- Pochwalił: 12 razy
- Pochwalony: 1433 razy
- Kontakt:
Czubajka kania - suszenie
Ja co roku suszę kanie a następnie robie z nich farsz do świątecznych uszek i jak narazie nikt z rodziny nie nażekał na ich smak wszyscy tylko i narzekają że tak mało.
-
- Gimnazjalista pozyskiwacz
- Posty: 1896
- Rejestracja: wtorek, 22 listopada 2016, 17:20
- Imię: Michał
- Ulubione grzyby: Kanie, Podgrzybki, Maślaki
- Lokalizacja: Łódź
- Pochwalił: 439 razy
- Pochwalony: 694 razy
- Kontakt:
Czubajka kania - suszenie
Wiele osób testowało i dawało ok
Tylko ŹLE ususzone Porządnie ususzone są przepysznePawelJeleniaGora pisze:QR_BBPOST Zalatują skarpetami.
-
- Hubiak przyrośnięty
- Posty: 956
- Rejestracja: sobota, 14 maja 2016, 07:27
- Pochwalił: 948 razy
- Pochwalony: 520 razy
Czubajka kania - suszenie
Tak napisałem, bo nie wiem Smażone i póżniej mrożone zalatywały na pewno. A czasami i świeże. Nie wiem od czego to zależy?. Może kiedy (w jakim czasie) je się przerabia po zerwaniu?.
Kolega jadł pierwszy raz kanie, mówi jak każdy "jak schabowe". A pytam a czasami nie zalatywały jak skarpetami? No syn tak mówił - odpowiada!.
Kolega jadł pierwszy raz kanie, mówi jak każdy "jak schabowe". A pytam a czasami nie zalatywały jak skarpetami? No syn tak mówił - odpowiada!.
-
- Hubiak przyrośnięty
- Posty: 638
- Rejestracja: środa, 30 sierpnia 2006, 13:59
- Ulubione grzyby: rydze, prawdziwki, opieńki
- Lokalizacja: Wrocław
- Pochwalił: 2 razy
- Pochwalony: 22 razy
Czubajka kania - suszenie
Kanie pociąć jak pizzę następnie obtoczyć w panierce, usmażyć i do słoja. Dodać posiekaną cebulę i zalać zalewą octową. Po trzech tygodniach