Czekam z niecierpliwościąZenit pisze:QR_BBPOST Niebawem pojawią się tu fotki i filmiki
Moje grzybki w kuchni
-
- Grzybobiorca
- Posty: 1320
- Rejestracja: niedziela, 28 grudnia 2014, 17:23
- Ulubione grzyby: Wszystkie jadalne
- Lokalizacja: Częstochowa
- Pochwalił: 194 razy
- Pochwalony: 805 razy
- Kontakt:
Moje grzybki w kuchni
-
- Założyciel strony oraz forum
- Posty: 73060
- Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
- Imię: Wiesław
- Ulubione grzyby: Smardze...
- Lokalizacja: Kraków
- Pochwalił: 48860 razy
- Pochwalony: 9013 razy
- Kontakt:
Moje grzybki w kuchni
cały tekst ze zdjęciami i filmikami w niusie >>>Traper pisze:QR_BBPOST Czekam z niecierpliwością
http://nagrzyby.pl/kuchnia/sos-z-borowi ... wdy-i-mity
Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
-
- Grzybobiorca
- Posty: 1320
- Rejestracja: niedziela, 28 grudnia 2014, 17:23
- Ulubione grzyby: Wszystkie jadalne
- Lokalizacja: Częstochowa
- Pochwalił: 194 razy
- Pochwalony: 805 razy
- Kontakt:
Moje grzybki w kuchni
Bardzo apetycznie to wygląda i na pewno smakuje również
Dobry z Ciebie kucharz
Dobry z Ciebie kucharz
-
- Założyciel strony oraz forum
- Posty: 73060
- Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
- Imię: Wiesław
- Ulubione grzyby: Smardze...
- Lokalizacja: Kraków
- Pochwalił: 48860 razy
- Pochwalony: 9013 razy
- Kontakt:
Moje grzybki w kuchni
nie chcę ale muszęTraper pisze:QR_BBPOST Dobry z Ciebie kucharz
Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
-
- Hubiak przyrośnięty
- Posty: 956
- Rejestracja: sobota, 14 maja 2016, 07:27
- Pochwalił: 948 razy
- Pochwalony: 520 razy
Moje grzybki w kuchni
Dokładnie tak robi kolega bez gotowania tylko do razu na patelnie i dusi a ze mnie się zawsze śmieje , że tracę cały smak grzybków. Kani i kurek nie gotuję
-
- Założyciel strony oraz forum
- Posty: 73060
- Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
- Imię: Wiesław
- Ulubione grzyby: Smardze...
- Lokalizacja: Kraków
- Pochwalił: 48860 razy
- Pochwalony: 9013 razy
- Kontakt:
Moje grzybki w kuchni
i słusznie jedz grzyby bez obgotowania.PawelJeleniaGora pisze:QR_BBPOST a ze mnie się zawsze śmieje , że tracę cały smak grzybków.
Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
-
- Grzybiarz gawędziarz
- Posty: 2264
- Rejestracja: wtorek, 6 maja 2014, 20:31
- Ulubione grzyby: czerwone :)
- Lokalizacja: Rzeszów
- Pochwalił: 211 razy
- Pochwalony: 1509 razy
- Kontakt:
Moje grzybki w kuchni
Oj Zenit, Widać, że masz w Rzeszowie czytelnikówZenit pisze:bezpiecznego lotu życzę i owocnego grzybobrania Jak tam padało u Was dużo ? Czekam na te pierwsze borowikiAgnes pisze:QR_BBPOST Chyba zaraz polecę na Lisią Górę sprawdzić, czy te żółciaki jeszcze się nadają Obrazek
Zanim doleciałam, to z moich pięknych żółciaków zostały nędzne kikuty. Trzeba było jednak włączyć ten dop...alacz
Co więcej: zauważyłam, że ktoś wyciął również inne grzybki. Sorry za jakość zdjęć, ale nie było do nich dobrego dostępu. Da się rozpoznać co to? - wygląda trochę jak młoda opieńka miodowa, ale to chyba dużo za wcześnie na nią...
Coś tam jednak znalazłam z żółciaków i zrobiłam degustację. Chyba jednak były za stare, albo ja popełniłam jakiś błąd, bo smakowały trochę jak ... miękkie drewno I ten specyficzny intensywny zapach jakoś mi nie odpowiadał. Szkoda, że nie wiedziałam o tych frytkach, jak te żółciaczki były takie młódziutkie, śliczne i apetyczne. Ale nic to, ponowię próbę w odpowiednim czasie
-
- Założyciel strony oraz forum
- Posty: 73060
- Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
- Imię: Wiesław
- Ulubione grzyby: Smardze...
- Lokalizacja: Kraków
- Pochwalił: 48860 razy
- Pochwalony: 9013 razy
- Kontakt:
Moje grzybki w kuchni
dokładnie na takie mi wyglądają - powinny być mięciutkie.Agnes pisze:QR_BBPOST Chyba jednak były za stare
dokładnie tak zrób wtedy pewnie będą Ci smakowały.Agnes pisze:QR_BBPOST Ale nic to, ponowię próbę w odpowiednim czasie
tak to już jestAgnes pisze:QR_BBPOST Oj Zenit, Widać, że masz w Rzeszowie czytelników
może nie na 100% miodowa ale opieńka a wcale nie za wcześnie wiesz że grzyby nie mają rozumu a tylko "instynkt" jak odczuwają pogodę podobną do jesieni to rosną jak jesienne grzyby. Podgrzybki brunatne to też nie wiosenne grzyby a rosną na wiosnę w Nowej DębieAgnes pisze:QR_BBPOST jak młoda opieńka miodowa, ale to chyba dużo za wcześnie na nią...
Swoją drogą gratuluje jesteś pierwsza co znalazła opieńki w tym roku
Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
-
- Założyciel strony oraz forum
- Posty: 73060
- Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
- Imię: Wiesław
- Ulubione grzyby: Smardze...
- Lokalizacja: Kraków
- Pochwalił: 48860 razy
- Pochwalony: 9013 razy
- Kontakt:
Moje grzybki w kuchni
no chyba starczyło nie na jedną ile on ważył ponad 1 kg ?Wojtas pisze:QR_BBPOST Jajeczniczka na siatkusiu
Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
-
- Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
- Posty: 8093
- Rejestracja: środa, 23 czerwca 2010, 16:07
- Imię: Wojciech
- Ulubione grzyby: Borowiki
- Lokalizacja: Łódź
- Pochwalił: 587 razy
- Pochwalony: 2718 razy
- Kontakt:
Moje grzybki w kuchni
1.02 kg przeważyło szalkę Źle zrobiłem zdjęcie, powinno być odwrotnie, grzybek na dole, ciężarki na górze. Przez poprzedni ubogi sezon, wyszedłem z wprawy
-
- Grzyb chroniony!
- Posty: 27340
- Rejestracja: czwartek, 6 stycznia 2011, 18:43
- Lokalizacja: Poznań - Winiary
- Pochwalił: 8669 razy
- Pochwalony: 20857 razy
- Kontakt:
-
- Założyciel strony oraz forum
- Posty: 73060
- Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
- Imię: Wiesław
- Ulubione grzyby: Smardze...
- Lokalizacja: Kraków
- Pochwalił: 48860 razy
- Pochwalony: 9013 razy
- Kontakt:
Moje grzybki w kuchni
i jak smaczne ?Paweł pisze:QR_BBPOST Żagiew łuskowata a'la frytki
Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
-
- Grzyb chroniony!
- Posty: 27340
- Rejestracja: czwartek, 6 stycznia 2011, 18:43
- Lokalizacja: Poznań - Winiary
- Pochwalił: 8669 razy
- Pochwalony: 20857 razy
- Kontakt:
Moje grzybki w kuchni
Zenit, chyba za cienko pokroiłem gdyż tak 0.5 cm . W sumie stwierdzam , że można wykorzystać kapelusz do grubości prawie 2 cm i pasek 1 cm.
W smaku podobne jak boczniaki , ale każdy ma indywidualne odczucia , a ja lubię mocno pieprzne - czyli wykasowany smak .
W smaku podobne jak boczniaki , ale każdy ma indywidualne odczucia , a ja lubię mocno pieprzne - czyli wykasowany smak .