Strona 47 z 47

Nasze wędzonki

: piątek, 28 lipca 2017, 11:28
autor: kombiii
sectroyer pisze: nie chcę mi się bawić w te cudowania z flakami.
:nie:

To nie cudowanie, kolego, tylko wspaniała przygoda! Wystarczą jelitka wieprzowe, dostępne juz niemal wszędzie, maszynka do mięsa z "lejkiem" skoro nie masz nadziewarki i ... jazda!
Daję słowo (a moje słowo droższe pieniędzy) że nie będziesz już więcej kupował swojej w miarę dobrej surowej. Jeśli będzie inaczej, to nie jestem kombiii, jako żywo! :tak:

Nasze wędzonki

: piątek, 28 lipca 2017, 20:06
autor: sectroyer
kombiii pisze:QR_BBPOST To nie cudowanie, kolego, tylko wspaniała przygoda! Wystarczą jelitka wieprzowe, dostępne juz niemal wszędzie, maszynka do mięsa z "lejkiem" skoro nie masz nadziewarki i ... jazda!
I tak mi się nie chcę :)
kombiii pisze:QR_BBPOST Daję słowo (a moje słowo droższe pieniędzy) że nie będziesz już więcej kupował swojej w miarę dobrej surowej. Jeśli będzie inaczej, to nie jestem kombiii, jako żywo!
A ja Ci daję słowo, że moja "w miarę dobra surowa" jest naprawdę dobra :ok: Pół życia spędziłem na wsi i smak wiejskiej/domowej kiełbasy jest mi DOSKONALE znany :) Ta, którą ja teraz robię ma 70-80% smaku właśnie tej "ze wsi", a oszczędność czasu ogromna, dlatego polecam :ok:

Nasze wędzonki

: czwartek, 24 sierpnia 2017, 13:08
autor: sectroyer
No cóż, przygotowania do zimy ciąg dalszy :ok:

Nasze wędzonki

: sobota, 26 sierpnia 2017, 20:43
autor: Bukowy
Dawno nic nie dymiłem więc trzeba było coś wykombinować. Padło na grubą kiełbasę na kanapki. Część normalnie po wędzeniu sparzyłem, a część po parzeniu na pół godz. z powrotem do wędzarni.
W przekroju wyszło moje niewielkie doświadczenie (dziury), ale smak :mniam:

Nasze wędzonki

: sobota, 26 sierpnia 2017, 21:13
autor: Paweł
Bukowy pisze:QR_BBPOST W przekroju wyszło moje niewielkie doświadczenie (dziury)
To może zacznij w serowarstwie :mrgreen: .
W sumie dziury nie przeszkadzają w szamaniu :mniam: . :brawo: :brawo: :drink: :drink:

Nasze wędzonki

: sobota, 7 października 2017, 22:54
autor: sectroyer
Ehh już sporo czasu minęło, ale przez te awarie forum nie było kiedy wrzucić :) Oto efekty:


Nasze wędzonki

: niedziela, 18 lutego 2018, 09:00
autor: Bukowy
Naszła mnie ochota na kiełbaskę. Gruba z ud i piersi z indyka, cienka wieprzowa. Ta z wieprzowiny poszła na razie do podsuszenia, z indyka do konsumpcji. :tak:

Nasze wędzonki

: czwartek, 26 września 2019, 08:33
autor: mysiapysia
a jeśli chodzi o jakiś poradnik odnośnie wędzenia to znalazłam jeden, co myślicie o takim sposobie?
Jak długo wędzić kiełbasę jestem zielona w temacie, a bym dla rodziny chętnie coś zrobiła smacznego :)

Nasze wędzonki

: czwartek, 26 września 2019, 09:00
autor: Jozefg
Nie pal głupa - to się nazywa krypto-reklama :P