Co dziś na obiad

Awatar użytkownika

PawelJeleniaGora
Hubiak przyrośnięty
Hubiak przyrośnięty
Posty: 706
Rejestracja: sobota, 14 maja 2016, 07:27
Pochwalił: 472 razy
Pochwalony: 296 razy

Co dziś na obiad

Postautor: PawelJeleniaGora » środa, 10 stycznia 2018, 00:12

Jak robisz warzywa na parze to jak solisz i ile?. Bo widzisz gotując kalafiora, brokuła czy fasolkę to zawsze wiem ile soli a zastanawia mnie jak z solą gdy robi ktoś na parze.



Awatar użytkownika

Paweł
Grzyb chroniony!
Grzyb chroniony!
Posty: 24602
Rejestracja: czwartek, 6 stycznia 2011, 18:43
Lokalizacja: Poznań - Winiary
Pochwalił: 5580 razy
Pochwalony: 15608 razy
Kontakt:

Co dziś na obiad

Postautor: Paweł » środa, 10 stycznia 2018, 08:58

QR_BBPOST Jak robisz warzywa na parze to jak solisz i ile?
Solę :) , ale wg babcinych receptur - szczyptę soli . Jak jest więcej warzyw , to co najmniej płaska łyżeczka deserowa. Zawsze można dosolić na talerzu - rzecz gustu smakowego. :ok:
QR_BBPOST zawsze wiem ile soli a zastanawia mnie jak z solą gdy robi ktoś na parze
Jak masz opanowaną ilość , to tyle samo i będzie odpowiednio dla Twoich kubków smakowych. ;)



Awatar użytkownika

PawelJeleniaGora
Hubiak przyrośnięty
Hubiak przyrośnięty
Posty: 706
Rejestracja: sobota, 14 maja 2016, 07:27
Pochwalił: 472 razy
Pochwalony: 296 razy

Co dziś na obiad

Postautor: PawelJeleniaGora » środa, 10 stycznia 2018, 15:16

No spoko ale gdzie dajesz sól, do wody?

U mnie jest tak na dwa litry wody

brokuł - 2,5 łyżeczki soli +0,5 cukru

kalafior - 3,5

fasola żólta - 3,5 bez cukru



Awatar użytkownika

Paweł
Grzyb chroniony!
Grzyb chroniony!
Posty: 24602
Rejestracja: czwartek, 6 stycznia 2011, 18:43
Lokalizacja: Poznań - Winiary
Pochwalił: 5580 razy
Pochwalony: 15608 razy
Kontakt:

Co dziś na obiad

Postautor: Paweł » środa, 10 stycznia 2018, 18:12

QR_BBPOST No spoko ale gdzie dajesz sól ...
bezpośrednio na warzywa ;)



Awatar użytkownika

Bukowy
Hubiak przyrośnięty
Hubiak przyrośnięty
Posty: 455
Rejestracja: czwartek, 25 lipca 2013, 19:27
Imię: Wojtek
Ulubione grzyby: Prawdziwki, zielonki
Lokalizacja: Szczecin
Pochwalił: 133 razy
Pochwalony: 210 razy
Kontakt:

Co dziś na obiad

Postautor: Bukowy » niedziela, 28 stycznia 2018, 16:26

Dzisiaj na obiad skrzydełka pieczone marynowane w sosie BBQ z suszoną śliwką i zawinięte w plaster boczku. Na deser ciasto bez dodatku cukru z jabłkami, suszonymi śliwkami bananem i orzechami.


Niech Bóg zmiłuje się nad moimi wrogami, bo ja z pewnością tego nie zrobię


Wróć do „Kulinaria”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość