Problemy z ładowaniem forum

Awatar użytkownika

Traper
Grzybobiorca
Grzybobiorca
Posty: 1320
Rejestracja: niedziela, 28 grudnia 2014, 17:23
Ulubione grzyby: Wszystkie jadalne
Lokalizacja: Częstochowa
Pochwalił: 194 razy
Pochwalony: 792 razy
Kontakt:

Postautor: Traper » piątek, 8 stycznia 2016, 21:45

Mozilla Firefox - Od biedy ujdzie

Ja cały czas na tym jadę, nie narzekam :)


Moje piosenki i filmiki na YouTube
Szumi las... ma czas.
Jan Sztaudynger

Awatar użytkownika

Sensibility
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Posty: 18784
Rejestracja: wtorek, 12 lutego 2008, 19:30
Imię: Grażyna
Ulubione grzyby: borowik kania koźlarz
Lokalizacja: Wielkopolska
Pochwalił: 1374 razy
Pochwalony: 5863 razy
Kontakt:

Postautor: Sensibility » piątek, 8 stycznia 2016, 21:47

I ja też :)



Awatar użytkownika

hittmanka
Grzybiarz gawędziarz
Grzybiarz gawędziarz
Posty: 2403
Rejestracja: poniedziałek, 27 kwietnia 2015, 09:52
Imię: Zosia
Ulubione grzyby: podgrzybki i prawdziwki... innych jeszcze nie zbieram :(
Lokalizacja: Zabrze
Pochwalił: 669 razy
Pochwalony: 1064 razy
Kontakt:

Postautor: hittmanka » piątek, 8 stycznia 2016, 21:51

i ja :ok:


Żadna inna rzecz nie da Ci tyle wolności, co pasja.
Szczęście, które dostajesz zupełnie za darmo...

Awatar użytkownika

Dare
Grzybobiorca
Grzybobiorca
Posty: 1016
Rejestracja: czwartek, 25 sierpnia 2011, 20:57
Imię: Adrian
Lokalizacja: Polska
Pochwalił: 405 razy
Pochwalony: 157 razy
Kontakt:

Postautor: Dare » piątek, 8 stycznia 2016, 22:16

Ja nikomu nie każę (ani tym bardziej samemu) narzekać, więc prosze bez "animozji" :P. Firefox jest dobry, ale w porównaniu do Chrome wypada gorzej. No i mi osobiście lepiej i wygodniej się Chrome obsługuje. Kwestia gustu i preferencji. Najważniejsze, że IE jest bee i nie powinno się go w ogóle używac. :roll:


Nie dawaj glodnemu ryby, daj mu wedke i naucz go lowic...

Awatar użytkownika

Jozefg
Hubiak przyrośnięty
Hubiak przyrośnięty
Posty: 496
Rejestracja: piątek, 1 maja 2015, 09:32
Lokalizacja: Olsztyn
Pochwalił: 21 razy
Pochwalony: 215 razy
Kontakt:

Postautor: Jozefg » sobota, 9 stycznia 2016, 09:32

Firefox jest dobry, ale w porównaniu do Chrome wypada gorzej
Po mojemu to kwestia gustu i konfiguracji konkretnej przeglądarki. :D
Po zainstalowaniu win10 zrobiłem próbę z następcą IE czyli Edge - nie potrafię się tym wynalazkiem posługiwać! :(
Pozostałem przy FF... :D

Ktoś tego używa? :?:



Awatar użytkownika

Dare
Grzybobiorca
Grzybobiorca
Posty: 1016
Rejestracja: czwartek, 25 sierpnia 2011, 20:57
Imię: Adrian
Lokalizacja: Polska
Pochwalił: 405 razy
Pochwalony: 157 razy
Kontakt:

Postautor: Dare » sobota, 9 stycznia 2016, 14:56

Po mojemu to kwestia gustu i konfiguracji konkretnej przeglądarki.
Kolego, nie masz racji. Tutaj chodziło mi o to jak przeglądarki radzą sobie z najnowszymi standardami :). Tutaj link do poczytania: https://html5test.com/results/desktop.html" onclick="window.open(this.href);return false;, niestety po angielsku.

Gdybym miał na myśli wygodę użytkowania, to owszem kwestia gustu i dodatków do przeglądarek, zgadzam się w 100%, ale jeśli chodzi o poprawność wyświetlania stron, to jak widać Chrome na piedestale cały czas. Nikomu nie każę używać tej, czy innej przeglądarki, ja osobiście wolę używać Chrome, który radzi sobie ze standardami najlepiej i tą przeglądarkę zawsze polecam. Co do IE, to niedługo zmieni się w przeglądarkę Spartan. Czyli takie odgrzewanie starego kotleta - nic im to nie pomoże. rotfl


Nie dawaj glodnemu ryby, daj mu wedke i naucz go lowic...

Awatar użytkownika

Wojtas
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Posty: 8093
Rejestracja: środa, 23 czerwca 2010, 16:07
Imię: Wojciech
Ulubione grzyby: Borowiki
Lokalizacja: Łódź
Pochwalił: 587 razy
Pochwalony: 2656 razy
Kontakt:

Postautor: Wojtas » poniedziałek, 11 stycznia 2016, 12:39

Dare, Według Twoich zaleceń przerzuciłem się na Chrome ,niestety nadal w mojej galerii nie działa Pokaz slajdów pełny ekran. Wchodzę sobie w jakiś album, otwieram zdjęcie i następnie z boku klikam w linka "Pokaz slajdów(pełny ekran)" chwilę przemieli i nic się nie wyświetla. W Firefox także miałem taki problem lecz wtedy krzyczało o zainstalowaniu nowej javy, instalowałem od nowa i nadal nie działało. Da się to jakoś rozwiązać :?: Czy u innych osób to działa :?: Dodam jeszcze, że na laptopie także mam to samo :(



Awatar użytkownika

Paweł
Grzyb chroniony!
Grzyb chroniony!
Posty: 26361
Rejestracja: czwartek, 6 stycznia 2011, 18:43
Lokalizacja: Poznań - Winiary
Pochwalił: 8050 razy
Pochwalony: 18949 razy
Kontakt:

Postautor: Paweł » poniedziałek, 11 stycznia 2016, 13:30

Wojtas, :oops: przyznam sie , że :nie: zwracałem uwagi na ten wodotrysk, ale u mnie w Chrome :nie: działa - czyściuteńkie tło , a w Firefox info -> ' Ta wtyczka jest narażona na ataki i powinna zostać zaktualizowana'. Spróbuję z aktualizacją :D

Powedrowałem wg wskazówek , coś zainstalowało , ale nadal ten sam komunikat. Daruję sobie :D .



Awatar użytkownika

Wojtas
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Posty: 8093
Rejestracja: środa, 23 czerwca 2010, 16:07
Imię: Wojciech
Ulubione grzyby: Borowiki
Lokalizacja: Łódź
Pochwalił: 587 razy
Pochwalony: 2656 razy
Kontakt:

Postautor: Wojtas » poniedziałek, 11 stycznia 2016, 14:10

Paweł, Kiedyś to u mnie działało na Firefox i inetrent explorer potem zaczęły się komplikacje i przestało działać. Myślałem, że jak zainstaluje Chrome to wszystko wróci do normy a tu kicha jak u Ciebie :(



Awatar użytkownika

Dare
Grzybobiorca
Grzybobiorca
Posty: 1016
Rejestracja: czwartek, 25 sierpnia 2011, 20:57
Imię: Adrian
Lokalizacja: Polska
Pochwalił: 405 razy
Pochwalony: 157 razy
Kontakt:

Postautor: Dare » poniedziałek, 11 stycznia 2016, 18:19

Wojtas, Paweł, ta funkcjonalność jest niestety niedopracowana przez autorów, którzy porzucili wersję 2 galerii i zrobili wersję 3. Pewnie w wersji trzeciej galerii pokaz slajdów jest przerobiony na HTML zamiast na toporną Javę, z którą przeglądarki zawsze miały, mają i mieć będą problemy. Mi ta opcja w galerii nie działa ani na Chrome ani na FF. Co zrobisz, nic nie zrobisz :D

Jeśli chodzi o przeglądarki i Javę - polecam strony testujące np.:
http://www.test-java.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja osobiście staram się unikać Javy jak tylko mogę i od ponad roku nie musialem nic odpalać Javowego na przeglądarce.


Nie dawaj glodnemu ryby, daj mu wedke i naucz go lowic...

Awatar użytkownika

Wojtas
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Posty: 8093
Rejestracja: środa, 23 czerwca 2010, 16:07
Imię: Wojciech
Ulubione grzyby: Borowiki
Lokalizacja: Łódź
Pochwalił: 587 razy
Pochwalony: 2656 razy
Kontakt:

Postautor: Wojtas » niedziela, 17 stycznia 2016, 19:26

Qrcze w tym Chrome to ciężko się wstawia zdjęcia, nie można przeskakiwać między oknami - masakra. Wracam do firefox tylko na czas wstawiania fotek do forum.



Awatar użytkownika

PociągDoGrzybów
Hubiak przyrośnięty
Hubiak przyrośnięty
Posty: 612
Rejestracja: niedziela, 18 października 2015, 22:16
Imię: Юлий
Ulubione grzyby: rydze, boczniaki i trujące dziwaki Babiegolata ;)
Lokalizacja: Goleniów
Pochwalił: 53 razy
Pochwalony: 167 razy
Kontakt:

Postautor: PociągDoGrzybów » niedziela, 17 stycznia 2016, 19:34

Właśnie to obserwuje ale mam tyko Chroma i jest masakra, ale zapamiętuję 2 czy 3 cyfry i zmieniam w linijce dużej foty. Ech i trwa to i trwa.


Obrazek Mądrym być trzeba, by przy torach grzyby znów zbierać.
Mój kolejowy profil

Baza książek o grzybach

Awatar użytkownika

Dare
Grzybobiorca
Grzybobiorca
Posty: 1016
Rejestracja: czwartek, 25 sierpnia 2011, 20:57
Imię: Adrian
Lokalizacja: Polska
Pochwalił: 405 razy
Pochwalony: 157 razy
Kontakt:

Postautor: Dare » niedziela, 17 stycznia 2016, 20:37

Mam pewien pomysł... muszę poczytać conieco i uchylę rąbka tajemnicy ;)


Nie dawaj glodnemu ryby, daj mu wedke i naucz go lowic...

Awatar użytkownika

Mlody
Hubiak przyrośnięty
Hubiak przyrośnięty
Posty: 813
Rejestracja: czwartek, 6 października 2011, 14:08
Lokalizacja: Kotlina Kł.
Pochwalił: 124 razy
Pochwalony: 497 razy
Kontakt:

Postautor: Mlody » niedziela, 17 stycznia 2016, 21:01

Właśnie to obserwuje ale mam tyko Chroma i jest masakra, ale zapamiętuję 2 czy 3 cyfry i zmieniam w linijce dużej foty. Ech i trwa to i trwa.
Ok, na szybko machnąłem inne rozwiązanie, które będzie działało na wszystkich przeglądarkach w taki sam sposób, z możliwością lawirowania między zakładkami ;) .



Awatar użytkownika

Dare
Grzybobiorca
Grzybobiorca
Posty: 1016
Rejestracja: czwartek, 25 sierpnia 2011, 20:57
Imię: Adrian
Lokalizacja: Polska
Pochwalił: 405 razy
Pochwalony: 157 razy
Kontakt:

Postautor: Dare » niedziela, 17 stycznia 2016, 21:58

Wyjal mi to... spod klawiatury. Dobra robota. Oczywiscie czyscimy ciasteczka w przegladarce i restartujemy ja niezwlocznie :D


Nie dawaj glodnemu ryby, daj mu wedke i naucz go lowic...


Wróć do „Forum - pomoc”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości