Potrawy z grzybów suszonych

Awatar użytkownika

jan_zbędny
Zarodnik
Zarodnik
Posty: 23
Rejestracja: poniedziałek, 24 września 2007, 13:50

Post autor: jan_zbędny » piątek, 7 grudnia 2007, 20:44

Hej!
I ja tu buszuje bo tez mam tylko suszone. Wczoraj rozmroziłem ostatni pojemniczek z duszonymi grzybkami, ale jakieś "średnio dobre".. gorzkawe. ;(
Albo cebula nie tak albo to był ten z gołąbkami.
I tak mnie naszło, może by cos z naleśnikami pokombinować. Jakby tak sosik gęsty z suszonych zawinąć w krokieciki?
Tak sobie wymyśliłem, ale może by coś ulepszyć jeszcze? Np ser jakiś w farsz wmieszać?
Znacie coś takiego?
Albo może sami wymyślmy!. :) pokombinuję!


Awatar użytkownika

Tomasz
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Posty: 5337
Rejestracja: piątek, 21 września 2007, 19:51
Lokalizacja: Kraków
Pochwalony: 452 razy

Post autor: Tomasz » piątek, 7 grudnia 2007, 20:50

Suszone grzyby sa najbardziej uniwersalne, praktycznie można dodać trochę do wszystkiego dla smaku... do barszczyku, do bigosu, do gołąbków...
Z wyżej wymienionych przepisów na pewno zrobię kotlety mielone (sznycle :) ) z suszonych grzybków, bardzo mnie to kusi, musi byc pyszne :)


Awatar użytkownika

Autor tematu
Ania
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Posty: 18098
Rejestracja: sobota, 30 lipca 2005, 22:48
Ulubione grzyby: przede wszystkim borowiczki, a potem pozostałe
Lokalizacja: Krosno
Pochwalił: 297 razy
Pochwalony: 1523 razy

Post autor: Ania » piątek, 7 grudnia 2007, 20:52

Sajgonki są pyszne (zawijane w naleśniki) http://www.nagrzyby.pl/forum/viewtopic. ... sc&start=0 Robiłam je tylko z grzybów, kapusty i mięsa mielonego :)


...i kiedy przyjdą dni deszczowe, naucz się przechodzić między kroplami
_________________________
Ania :)
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat