Nasze wędzonki

Awatar użytkownika

Autor tematu
kombiii
Gimnazjalista pozyskiwacz
Gimnazjalista  pozyskiwacz
Posty: 1727
Rejestracja: wtorek, 4 września 2012, 13:24
Ulubione grzyby: prawdziwek, borowik oraz boletus edulis
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Pochwalił: 109 razy
Pochwalony: 494 razy
Kontakt:

Nasze wędzonki

Post autor: kombiii » niedziela, 11 grudnia 2016, 16:40

Browiec teraz stoi na zewnątrz, temperatura jest idealna, obecnie jest 5 stopni, dla piwka w sam raz :zpradem:


Zdobywca II miejsca w fotce dekady 21-31 lipca :) w 2014 roku
Awatar użytkownika

Henryk
Gimnazjalista pozyskiwacz
Gimnazjalista  pozyskiwacz
Posty: 1921
Rejestracja: niedziela, 5 czerwca 2016, 18:32
Imię: Henryk
Ulubione grzyby: borowik
Lokalizacja: Zabrze
Pochwalił: 1585 razy
Pochwalony: 1778 razy
Kontakt:

Nasze wędzonki

Post autor: Henryk » niedziela, 11 grudnia 2016, 16:49

kombiii pisze:QR_BBPOST Browiec teraz stoi na zewnątrz
:ok:
Taka sztuczka jest możliwa w naszym kraju :?: gdybym coś takiego zrobił u mnie i zamknął drzwi , to nie mam poco ich ponownie otwierać :D


Awatar użytkownika

kakadu
Hubiak przyrośnięty
Hubiak przyrośnięty
Posty: 814
Rejestracja: niedziela, 3 lipca 2016, 19:44
Imię: Krzysiek
Ulubione grzyby: jadalne
Lokalizacja: Düsseldorf /Wielkopolska
Pochwalił: 321 razy
Pochwalony: 409 razy
Kontakt:

Nasze wędzonki

Post autor: kakadu » niedziela, 11 grudnia 2016, 20:43

Drugi dzień peklowania :tak: :fotka: :fotka:


Awatar użytkownika

Autor tematu
kombiii
Gimnazjalista pozyskiwacz
Gimnazjalista  pozyskiwacz
Posty: 1727
Rejestracja: wtorek, 4 września 2012, 13:24
Ulubione grzyby: prawdziwek, borowik oraz boletus edulis
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Pochwalił: 109 razy
Pochwalony: 494 razy
Kontakt:

Nasze wędzonki

Post autor: kombiii » poniedziałek, 12 grudnia 2016, 08:08

kakadu, kolor solanki elegancki. Kiedy będziesz wędził? Zapodaj koniecznie zdjęcia :)


Zdobywca II miejsca w fotce dekady 21-31 lipca :) w 2014 roku
Awatar użytkownika

kakadu
Hubiak przyrośnięty
Hubiak przyrośnięty
Posty: 814
Rejestracja: niedziela, 3 lipca 2016, 19:44
Imię: Krzysiek
Ulubione grzyby: jadalne
Lokalizacja: Düsseldorf /Wielkopolska
Pochwalił: 321 razy
Pochwalony: 409 razy
Kontakt:

Nasze wędzonki

Post autor: kakadu » poniedziałek, 12 grudnia 2016, 10:16

Według przepisu 8-10 dni to wypada gdzieś w przyszłym tygodniu poniedziałek -wtorek. Mam akurat urlop więc mam czas. Na szybko buduję prowizoryczną wędzarnie . :tak:


Awatar użytkownika

kakadu
Hubiak przyrośnięty
Hubiak przyrośnięty
Posty: 814
Rejestracja: niedziela, 3 lipca 2016, 19:44
Imię: Krzysiek
Ulubione grzyby: jadalne
Lokalizacja: Düsseldorf /Wielkopolska
Pochwalił: 321 razy
Pochwalony: 409 razy
Kontakt:

Nasze wędzonki

Post autor: kakadu » czwartek, 15 grudnia 2016, 21:09

Dzisiaj 6 dzień :ok:


Awatar użytkownika

kakadu
Hubiak przyrośnięty
Hubiak przyrośnięty
Posty: 814
Rejestracja: niedziela, 3 lipca 2016, 19:44
Imię: Krzysiek
Ulubione grzyby: jadalne
Lokalizacja: Düsseldorf /Wielkopolska
Pochwalił: 321 razy
Pochwalony: 409 razy
Kontakt:

Nasze wędzonki

Post autor: kakadu » poniedziałek, 19 grudnia 2016, 22:02

Ostatni dzień peklowania. :ok: Związane w baleronik mięsko czeka na jutrzejsze wędzenie.


Awatar użytkownika

Autor tematu
kombiii
Gimnazjalista pozyskiwacz
Gimnazjalista  pozyskiwacz
Posty: 1727
Rejestracja: wtorek, 4 września 2012, 13:24
Ulubione grzyby: prawdziwek, borowik oraz boletus edulis
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Pochwalił: 109 razy
Pochwalony: 494 razy
Kontakt:

Nasze wędzonki

Post autor: kombiii » wtorek, 20 grudnia 2016, 06:32

Ja wędzę jutro, będę musiał to robić w dwóch turach, nie zmieści mi się 30 kg na jeden raz do wędzarni :lol:


Zdobywca II miejsca w fotce dekady 21-31 lipca :) w 2014 roku
Awatar użytkownika

kakadu
Hubiak przyrośnięty
Hubiak przyrośnięty
Posty: 814
Rejestracja: niedziela, 3 lipca 2016, 19:44
Imię: Krzysiek
Ulubione grzyby: jadalne
Lokalizacja: Düsseldorf /Wielkopolska
Pochwalił: 321 razy
Pochwalony: 409 razy
Kontakt:

Nasze wędzonki

Post autor: kakadu » wtorek, 20 grudnia 2016, 09:29

kombiii pisze:QR_BBPOST Ja wędzę jutro, będę musiał to robić w dwóch turach, nie zmieści mi się 30 kg na jeden raz do wędzarni :lol:

kombiii ja jestem detalistą a nie hurtownikiem :lol: Mój wsad do wędzarni to 6kg. :beer:


Awatar użytkownika

Jozefg
Hubiak przyrośnięty
Hubiak przyrośnięty
Posty: 503
Rejestracja: piątek, 1 maja 2015, 09:32
Lokalizacja: Olsztyn
Pochwalił: 22 razy
Pochwalony: 216 razy
Kontakt:

Nasze wędzonki

Post autor: Jozefg » wtorek, 20 grudnia 2016, 09:42

kombiii pisze:QR_BBPOST nie zmieści mi się 30 kg na jeden raz do wędzarni
To po co taką małą komorę zrobiłeś? :P
W mojej tyle to się mieści pomimo że nie wykorzystuję pojemności, nie lubię tłoku... ;)
U mnie wędzenie planuję na czwartek. :ok:


Awatar użytkownika

kakadu
Hubiak przyrośnięty
Hubiak przyrośnięty
Posty: 814
Rejestracja: niedziela, 3 lipca 2016, 19:44
Imię: Krzysiek
Ulubione grzyby: jadalne
Lokalizacja: Düsseldorf /Wielkopolska
Pochwalił: 321 razy
Pochwalony: 409 razy
Kontakt:

Nasze wędzonki

Post autor: kakadu » wtorek, 20 grudnia 2016, 10:25

No to zaczynamy etap I :tak:


Awatar użytkownika

kakadu
Hubiak przyrośnięty
Hubiak przyrośnięty
Posty: 814
Rejestracja: niedziela, 3 lipca 2016, 19:44
Imię: Krzysiek
Ulubione grzyby: jadalne
Lokalizacja: Düsseldorf /Wielkopolska
Pochwalił: 321 razy
Pochwalony: 409 razy
Kontakt:

Nasze wędzonki

Post autor: kakadu » wtorek, 20 grudnia 2016, 13:50

No to zaczynamy kolejny etap :beer: :beer:
Wędzarnia zrobiona na szybko . :tak:


Awatar użytkownika

kakadu
Hubiak przyrośnięty
Hubiak przyrośnięty
Posty: 814
Rejestracja: niedziela, 3 lipca 2016, 19:44
Imię: Krzysiek
Ulubione grzyby: jadalne
Lokalizacja: Düsseldorf /Wielkopolska
Pochwalił: 321 razy
Pochwalony: 409 razy
Kontakt:

Nasze wędzonki

Post autor: kakadu » wtorek, 20 grudnia 2016, 17:03

Efekt prawie końcowy :ok:


Awatar użytkownika

Autor tematu
kombiii
Gimnazjalista pozyskiwacz
Gimnazjalista  pozyskiwacz
Posty: 1727
Rejestracja: wtorek, 4 września 2012, 13:24
Ulubione grzyby: prawdziwek, borowik oraz boletus edulis
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Pochwalił: 109 razy
Pochwalony: 494 razy
Kontakt:

Nasze wędzonki

Post autor: kombiii » wtorek, 20 grudnia 2016, 19:47

Jozefg, jeden ma komorę na 6 kg, drugi na 50 kg. Ważne, że swojskie!
kakadu, :jupi:
Ja jutro wędzę, drewno przygotowane, mięso odcieka, jutro będzie wiązane, piwo kupione, wstrząsająca fotorelacja, lub nawet film krótko metrażowy, zapewniony :)


Zdobywca II miejsca w fotce dekady 21-31 lipca :) w 2014 roku
Awatar użytkownika

kakadu
Hubiak przyrośnięty
Hubiak przyrośnięty
Posty: 814
Rejestracja: niedziela, 3 lipca 2016, 19:44
Imię: Krzysiek
Ulubione grzyby: jadalne
Lokalizacja: Düsseldorf /Wielkopolska
Pochwalił: 321 razy
Pochwalony: 409 razy
Kontakt:

Nasze wędzonki

Post autor: kakadu » wtorek, 20 grudnia 2016, 20:02

kombiii moje pierwsze :ok: :ok:


ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat