Boczniak - czy świeży?


Autor tematu
marekzegarek
Zarodnik
Zarodnik
Posty: 2
Rejestracja: czwartek, 12 stycznia 2017, 09:04

Boczniak - czy świeży?

Postautor: marekzegarek » czwartek, 12 stycznia 2017, 09:14

Czy boczniak z takim nalotem nadaje się do zjedzenia? Kupiony 9 dni temu, wtedy miał zwyczajny nalot, teraz coś, co przypomina mąkę, czy też cukier puder. To pleśń, czy zarodniki tudzież inny przejaw fizjologicznej aktywności grzyba?
https://s24.postimg.org/o0i4nii6t/IMG_2 ... 090113.jpg
https://s27.postimg.org/4qw0f4lv7/IMG_2 ... 090048.jpg

Pozdrawiam



Awatar użytkownika

Zenit
Założyciel strony oraz forum
Założyciel strony oraz forum
Posty: 70675
Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
Imię: Wiesław
Ulubione grzyby: Smardze...
Lokalizacja: Kraków
Pochwalił: 42676 razy
Pochwalony: 7228 razy
Kontaktowanie:

Boczniak - czy świeży?

Postautor: Zenit » czwartek, 12 stycznia 2017, 14:16

marekzegarek pisze:Źródło postu Czy boczniak z takim nalotem nadaje się do zjedzenia? Kupiony 9 dni temu,
ja myślę że to nie sam nalot czyli zarodniki grzyba a już jakieś pleśni. Ja osobiście darował sobie spożycie. Jak nie mogłeś zjeść tych boczniaków po zakupie było je zamrozić do razu.
Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 -> http://www.galeria.nagrzyby.pl/v/users/ ... +Kaminski/


Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.


Autor tematu
marekzegarek
Zarodnik
Zarodnik
Posty: 2
Rejestracja: czwartek, 12 stycznia 2017, 09:04

Boczniak - czy świeży?

Postautor: marekzegarek » czwartek, 12 stycznia 2017, 17:10

Dzięki za odpowiedz. ;)


Wróć do „Kulinaria”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość